Drodzy Goście,
bezpieczeństwo sanitarne naszych Gości, z jednoczesnym zagwarantowaniem wysokiego standardu pobytu, to nadrzędny cel naszego Hotelu. W związku z sytuacją epidemiczną w Polsce, wprowadziliśmy, zalecane przez Ministerstwo Zdrowia i Główną Inspekcję Sanitarną, dodatkowe zasady bezpieczeństwa i higieny, które mimo niewątpliwych uciążliwości, pozwolą cieszyć się Państwu spokojnym pobytem w Sanatorium St. Lukas.
Zapraszamy do zapoznania się z poniższymi zasadami:
RECEPCJA
-
Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość.
-
Goście są oddzieleni od pracownika recepcji przezroczystą płytą.
-
Czas obsługi Gości ograniczyliśmy do niezbędnego minimum.
-
Pracownicy recepcji obsługują Gości w maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
-
Zapewniamy nieograniczony dostęp do środków dezynfekujących dla Gości w holu recepcyjnym.
-
Prosimy Gości o dezynfekowanie rąk przed podejściem do lady recepcyjnej.
-
Blat recepcji, telefony, terminale płatnicze i inne powierzchnie ogólnodostępne są regularnie dezynfekowane.
-
Informujemy o obowiązku zapoznania się z procedurami bezpieczeństwa w obiekcie. Prosimy o przyjęcie ich do wiadomości i stosowanie się do wytycznych.
-
Zachęcamy Gości do rozliczeń bezgotówkowych, terminale dezynfekujemy po każdym użyciu.
-
Na bieżąco dezynfekujemy karty do pokoi.
-
Codziennie wietrzymy i dezynfekujemy całą przestrzeń recepcji.
-
Istnieje możliwość zakupu maseczek ochronnych i żeli dezynfekcyjnych.
POKOJE
-
Każdy pokój hotelowy jest gruntownie sprzątany i dezynfekowany po wyjeździe Gości.
-
Bieżące sprzątanie pokoju odbywa się wyłącznie na prośbę Gościa.
-
Wszystkie powierzchnie w pokoje dezynfekowane są specjalnymi środkami odkażającymi.
-
Ozonowanie lub zamgławianie jest zlecane specjalistycznej firmie zewnętrznej w miarę potrzeb.
-
Pracownicy sprzątający pokój są wyposażeni w maseczki ochronne lub przyłbice i rękawice jednorazowe.
-
W trosce o bezpieczeństwo usunęliśmy z pokoi zbędne przedmioty i dekoracje.
-
Każdy pracownik został przeszkolony w zakresie stosowania procedur bezpiecznej obsługi gości, zgodnie z obowiązującymi wytycznymi.
RESTAURACJA
-
W sali restauracyjnej może przebywać jednocześnie ograniczona ilość Gości; miejsce przy stoliku mogą zajmować jedynie osoby wspólnie zakwaterowane.
-
Stoliki ustawione są z zachowaniem zalecanych bezpiecznych odległości; zabrania się łączenia/zestawiania stolików.
-
Codziennie wietrzymy pomieszczenia restauracyjne.
-
Przed wejściem do restauracji udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym, a Gości prosimy o dezynfekcję rąk.
-
W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych Gość nie może przebywać w przestrzeni restauracyjnej.
-
Pracownicy restauracji wykonują swoje obowiązki wyposażeni w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki.
-
Kucharze oraz pracownicy kuchni pracują w maseczkach ochronnych lub przyłbicach, jednorazowych rękawiczkach oraz czapkach kucharskich.
-
Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego umieszczono dozowniki z płynem dezynfekującym, a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy.
-
Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną.
-
We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów spożywczych. Dostawcy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu.
-
Wszyscy pracownicy, mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych, każdy z nich korzysta z odzieży ochronnej, takiej jak zmienne obuwie, czepki, rękawiczki, maseczki.
STREFA WELLNESS
-
Strefa Wellness jest dostępna wyłącznie dla Gości hotelowych.
-
Obowiązuje ograniczenie ilości osób przebywających jednocześnie w Strefie Wellness.
-
Regularnie dezynfekujemy wszystkie pomieszczenia Wellness i sprzęty.
-
W Strefie Wellness zapewniono dostępność płynów do dezynfekcji rąk.
-
Zalecamy, aby z jacuzzi korzystały pojedyncze osoby lub kilka osób, wspólnie zamieszkałych.
POMIESZCZENIA OGÓLNODOSTĘPNE
-
W miejscach ogólnodostępnych, w tym w recepcji, przy restauracji, udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym.
-
Wszystkie powierzchnie ogólnodostępne regularnie wietrzymy oraz dezynfekujemy.
-
W każdej toalecie oraz przy każdym dozowniku umieściliśmy instrukcję mycia rąk.
-
Systematycznie dezynfekujemy toalety, klamki i poręcze w całym obiekcie.
-
W częściach wspólnych obowiązuje nakaz noszenia maseczek.
PRACOWNICY
-
Pracownicy zostali odpowiednio przeszkoleni z procedur i prewencji przed rozprzestrzenianiem się COVID-19. Przeprowadzamy szkolenia naszego personelu w zakresie bezpieczeństwa i zaleceń Ministerstwa Zdrowia.
-
Każdy pracownik regularnie dezynfekuje swoje narzędzia pracy oraz dba o higienę i czystość rąk.
-
W przypadku stwierdzenia stanu podgorączkowego lub innych objawów chorobowych, pracownik jest natychmiastowo odsunięty od pracy.
-
W przestrzeniach przeznaczonych dla pracowników zapewniamy nieograniczony dostęp do płynów do dezynfekcji rąk.
-
Wprowadziliśmy dodatkową dezynfekcję przestrzeni wspólnych dla pracowników, kuchni, pomieszczeń socjalnych oraz magazynów.
-
Zadbaliśmy o bezpieczne stanowiska pracy zachowując 2 metry odstępu w przestrzeniach, w których przebywają pracownicy.