Zrób Prezent

Podaruj pobyt bliskiej osobie »

Atrakcje
Okolic

virtual Logo

Wirtualna
Prezentacja

virtual Logo

Newsletter

pakiety, nowości, aktualności...

liscCOVID-19

Drodzy Goście,

bezpieczeństwo sanitarne naszych Gości, z jednoczesnym zagwarantowaniem wysokiego standardu pobytu, to nadrzędny cel naszego Hotelu. W związku z sytuacją epidemiczną w Polsce, wprowadziliśmy, zalecane przez Ministerstwo Zdrowia i Główną Inspekcję Sanitarną, dodatkowe zasady bezpieczeństwa i higieny, które mimo niewątpliwych uciążliwości, pozwolą cieszyć się Państwu spokojnym pobytem w Sanatorium St. Lukas.

Zapraszamy do zapoznania się z poniższymi zasadami:


RECEPCJA

  • Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość.
  • Goście są oddzieleni od pracownika recepcji przezroczystą płytą.
  • Czas obsługi Gości ograniczyliśmy do niezbędnego minimum.
  • Pracownicy recepcji obsługują Gości w maseczkach lub przyłbicach ochronnych.
  • Zapewniamy nieograniczony dostęp do środków dezynfekujących dla Gości w holu recepcyjnym.
  • Prosimy Gości o dezynfekowanie rąk przed podejściem do lady recepcyjnej.
  • Blat recepcji, telefony, terminale płatnicze i inne powierzchnie ogólnodostępne są regularnie dezynfekowane.
  • Informujemy o obowiązku zapoznania się z procedurami bezpieczeństwa w obiekcie. Prosimy o przyjęcie ich do wiadomości i stosowanie się do wytycznych.
  • Zachęcamy Gości do rozliczeń bezgotówkowych, terminale dezynfekujemy po każdym użyciu.
  • Na bieżąco dezynfekujemy karty do pokoi.
  • Codziennie wietrzymy i dezynfekujemy całą przestrzeń recepcji.
  • Istnieje możliwość zakupu maseczek ochronnych i żeli dezynfekcyjnych.


POKOJE

  • Każdy pokój hotelowy jest gruntownie sprzątany i dezynfekowany po wyjeździe Gości.
  • Bieżące sprzątanie pokoju odbywa się wyłącznie na prośbę Gościa.
  • Wszystkie powierzchnie w pokoje dezynfekowane są specjalnymi środkami odkażającymi.
  • Ozonowanie lub zamgławianie jest zlecane specjalistycznej firmie zewnętrznej w miarę potrzeb.
  • Pracownicy sprzątający pokój są wyposażeni w maseczki ochronne lub przyłbice i rękawice jednorazowe.
  • W trosce o bezpieczeństwo usunęliśmy z pokoi zbędne przedmioty i dekoracje.
  • Każdy pracownik został przeszkolony w zakresie stosowania procedur bezpiecznej obsługi gości, zgodnie z obowiązującymi wytycznymi.


RESTAURACJA

  • W sali restauracyjnej może przebywać jednocześnie ograniczona ilość Gości; miejsce przy stoliku mogą zajmować jedynie osoby wspólnie zakwaterowane.
  • Stoliki ustawione są z zachowaniem zalecanych bezpiecznych odległości; zabrania się łączenia/zestawiania stolików.
  • Codziennie wietrzymy pomieszczenia restauracyjne.
  • Przed wejściem do restauracji udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym, a Gości prosimy o dezynfekcję rąk.
  • W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych Gość nie może przebywać w przestrzeni restauracyjnej.
  • Pracownicy restauracji wykonują swoje obowiązki wyposażeni w maseczki ochronne lub przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki.
  • Kucharze oraz pracownicy kuchni pracują w maseczkach ochronnych lub przyłbicach, jednorazowych rękawiczkach oraz czapkach kucharskich.
  • Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego umieszczono dozowniki z płynem dezynfekującym, a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy.
  • Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną.
  • We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów spożywczych. Dostawcy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu.
  • Wszyscy pracownicy, mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych, każdy z nich korzysta z odzieży ochronnej, takiej jak zmienne obuwie, czepki, rękawiczki, maseczki.


STREFA WELLNESS

  • Strefa Wellness jest dostępna wyłącznie dla Gości hotelowych.
  • Obowiązuje ograniczenie ilości osób przebywających jednocześnie w Strefie Wellness.
  • Regularnie dezynfekujemy wszystkie pomieszczenia Wellness i sprzęty.
  • W Strefie Wellness zapewniono dostępność płynów do dezynfekcji rąk.
  • Zalecamy, aby z jacuzzi korzystały pojedyncze osoby lub kilka osób, wspólnie zamieszkałych.


POMIESZCZENIA OGÓLNODOSTĘPNE

  • W miejscach ogólnodostępnych, w tym w recepcji, przy restauracji, udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym.
  • Wszystkie powierzchnie ogólnodostępne regularnie wietrzymy oraz dezynfekujemy.
  • W każdej toalecie oraz przy każdym dozowniku umieściliśmy instrukcję mycia rąk.
  • Systematycznie dezynfekujemy toalety, klamki i poręcze w całym obiekcie.
  • W częściach wspólnych obowiązuje nakaz noszenia maseczek.


PRACOWNICY

  • Pracownicy zostali odpowiednio przeszkoleni z  procedur i prewencji przed rozprzestrzenianiem się COVID-19.  Przeprowadzamy szkolenia naszego personelu w zakresie bezpieczeństwa i zaleceń Ministerstwa Zdrowia.
  • Każdy pracownik regularnie dezynfekuje swoje narzędzia pracy oraz dba o higienę i czystość rąk.
  • W przypadku stwierdzenia stanu podgorączkowego lub innych objawów chorobowych, pracownik jest natychmiastowo odsunięty od pracy.
  • W przestrzeniach przeznaczonych dla pracowników zapewniamy nieograniczony dostęp do płynów do dezynfekcji rąk.
  • Wprowadziliśmy dodatkową dezynfekcję przestrzeni wspólnych dla pracowników, kuchni, pomieszczeń socjalnych oraz magazynów.
  • Zadbaliśmy o bezpieczne stanowiska pracy zachowując 2 metry odstępu w przestrzeniach, w których przebywają pracownicy.